Ganodermával a magas vérnyomás és érelmeszesedés ellen?

"A ganoderma gomba magas vérnyomást, az általa okozott fej- és vállfájást, valamint az érelmeszesedést is javíthatja."

Mr. Isao Tani tanulmánya, Kinki Egyetem Orvosi Kutatóintézet:
A kísérleti alanyok túlnyomó részben magas vérnyomással küszködtek. A vérnyomás területén jelentős javulást tapasztaltunk. Az egyik beteg kezdő értéke (180/96 Hgmm) három hónap után 126/94 Hgmm-re csökkent. Ilyen jelentős javulást nagyon ritkán tapasztalunk vérnyomáscsökkentő gyógyszer alkalmazása nélkül.
Néhány nőnél, akiket érelmeszesedéssel kezelnek, a páciensek vérnyomása három hónap alatt 158/77-rõl 128/67-re csökkent. A koleszterinszintjük szintén javult, 269-rõl 242-re (megj.: mg/dl-ben mérve, a nálunk szokásos mmol/l helyett).
Egyes betegeknél a magas vérnyomás fej- és vállfájással jár együtt. Az ő vérnyomásuk egy hónap alatt 151/78-ról 118/72-re csökkent, és megszűnt a fejfájásuk is.
Több olyan beteg tapasztalt javulást mindkét területen, akik magas vérnyomásra és fájdalmakra is panaszkodtak.
A fenti eredmények alapján látható, hogy a ganoderma eredményesnek bizonyult a magas vérnyomású betegeknél. Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek alkalmazása ilyen esetekben csökkentheti a szisztolés nyomást, azonban nincs hatással az diasztolés nyomásra. A ganoderma kivételes tulajdonsága, hogy mindkét értéket csökkentheti. 


További információ a ganoderma gombáról...